Programok

Logo HorizontalWoltLogo

Felnőtt színházi évad - Balaton Színház 2017/2018

Balaton Színház
2017-09-01.- 2018. 05. 31.

Felnőtt bérletek
Festetics bérlet /kedd 19.00/
Simándy bérlet /szerda 19.00/

Eric Assous
BOLDOGSÁG
- szerelmi kalad hat képben-
budapesti József Attila Színház
„A váratlan találkozások varázsa, hogy látszólag összeegyeztethetetlen lények is egymásra lelhetnek-e? Louise hat éve elvált, meséket ír, Alexandre válófélben lévő háromgyermekes étterem tulajdonos. Kettejük boldogságképe kerül szembe egymással. A félelem a magánytól lehet-e jó tanácsadó? A korral toleránsabbak leszünk, vagy inkább csökönyesebbek? Elmúlt szerelmeink gazdagabbá tesznek, vagy békjót jelentenek?
Szerelem + párkapcsolat => bonyolult egyenlet.”
Szereplők: Pikali Gerda és Rékasi Károly
Rendező:Verebes István

William Shakespeare
A MAKRANCOS HÖLGY, avagy a hárpia megzabolázása
- vígjáték-
veszprémi Pannon Várszínház
„A makrancos hölgy, Kata egy gazdag kereskedő idősebbik lánya, akinek modora tűrhetetlen, és durva beszédétől minden férfi megriad, így nem sok reménye van arra, hogy férjet találjon. Húga viszont csak akkor mehet férjhez, ha nővére már elkelt. A szelíd Bianca udvarlói kerítenek tehát egy elszánt férfiút, Petruchiót, aki vállalkozik Kata megszelídítésére. Mindez Shakespeare utánozhatatlan figurateremtő képességével, remek szituációival, nyelvi leleményeivel kerekedik vérbeli komédiává, a szó legnemesebb értelmében.”
Főbb szerepekben: Kiss T. István, Pap Lívia, Koscsisák András, Molnár Ervin, Pánics Lilla, Keresztesi László, Lenchés Márton
Rendező: Vándorfi László

Szabó Magda
AZ ŐZ
- dráma -
budapesti Rózsavölgyi Szalon
„Az őz a kegyetlen őszinteség regénye; a féltékenység, az irigység, a szevedélyes szerelem és az igaz barátság története. Encsy Eszter, a regény főhősnője szerelmének sírjánál felidézi életét, és az emlékek morzsáiból egy különleges női történet bontakozik ki. Encsy Eszter szegény értelmiségi családban nőtt fel, és bolondos, virágokat babusgató apja, csendben robotoló anyja mellett részt kellett vállalnia a gondokban. A kor, amelyben Eszter született, iszonyatba fullasztotta gyermekéveit, és örökre kipusztított Eszterből minden hitet,
bizalmat, örülni tudást. Minden, amit kap, későn érkezik: sem siker, sem elismerés, sem pénz, még szerelem se váltja meg többé iszonyú önmagától. És Eszter, ahogy ettől a társadalomtól tanulta, amelyben él, és amely fölnevelte, öl: akarva akaratlanul megöli az egyetlen embert, aki valaha szerette őt.”
Szereplők: Nagy Mari, Gáspár Sándor, Spolarics Andrea, Erdélyi Tímea, Sipos Imre
Rendező: Őze Áron

Paul Blake
RÓMAI VAKÁCIÓ
- zenés játék Cole Porter dalaival -
„budapesti Orlai Produkció”
„Egy örök klasszikus: a romantikus AudreyHepburn – Gregory Peck film színpadon, Cole Porter dalokkal.
Egy kicsiny ország trónörököse, Anna hercegnő hivatalos látogatásra érkezik Rómába. Vele utazik az udvar néhány szigorú képviselője, s minden pillanatát protokoll események töltik ki. A lány fellázad, s egy váratlan pillanatban megszökik, hogy felfedezze az Örök Várost. Persze azonnal nyomába szegődik a bulvársajtó, hogy szaftos pletykákkal szolgáljon a közönségnek. Élükön az elszánt Joe Bradley, aki minden áron nagy sztorit akar szállítani megrendelőinek – ha kell, magába is bolondítja a hercegnőt. Felvétel indul… Tessék!”
Főbb szerepekben: Tenki Réka, Fekete Ernő, Hernádi Judit, Cseh Judit, Szikszai Rémusz, Márton András
Rendező: Pelsőczy Réka

Agatha Christie
EGÉRFOGÓ
- krimi -
kaposvári Csiky Gegely Színház
„A kérdés mindig ugyanaz: ki a gyilkos? De hogy a válaszig hogyan jutunk el, az nem mindegy. A legrafináltabb, legizgalmasabb utat Agatha Christie kínálja. Olyan titokzatos ez az út, hogy az is elindul rajta, aki már tudja a választ. Ettől évszázados siker az Egérfogó, mely a „színháztörténelem leghosszabb ideje futó darabja” címet birtokolja. Egy téli délután brutális gyilkosság történik Londonban. A szemtanúk azt állítják, hogy az áldozat halálsikolya előtt hallották, amint valaki a „Három vak kisegér” dallamát fütyörészi…”
Főbb szerepekben: Dunai Csenge, Mohácsi Norbert…
Rendező: Kelemen József

Bérletek ára: 13.000 és 14.000 Ft
Bérletújítás: augusztus 11-ig
Bérletértékesítés: szeptember 4-től