Programok

Logo HorizontalWoltLogo

FESTŐI VILÁGOK – Vallon B. Marcelle életmű kiállítása

Balatoni Múzeum
2018-09-22.- 2018. 12. 10.

Egy nemzetközileg elismert akvarellfestő életművét mutatja be a Balatoni Múzeum 2018. szeptember 22-én nyíló időszaki kiállítása.

VALLON B. Marcelle műveit egyéni és csoportos kiállításokon Magyarországon, Svájcban, Hollandiában, Ukrajnában és Szlovákiában is láthatta már a közönség. Jelen tárlaton mintegy nyolcvan kép segítségével ismerhetik meg a látogatók a művésznő szimbolikus világait. A fantáziában gazdag, rendkívül igényes alkotások Vallon B. Marcelle derűs világnézetéről árulkodnak, s rajtuk keresztül feltárulnak előttünk az akvarellben, mint festői technikában rejlő határtalan lehetőségek is.

A művészről

VALLON B. Marcelle a francia nyelvű Svájcban született 1938-ban. 1957-ben szerez festő-keramikusi diplomát a Svájci Keramikus Főiskolán. 1995-től, miután felnevelt három gyereket, festőkurzusokat látogat, főként Pierre Becknél, a híres svájci akvarellfestőnél. 1999-ben telepedik le Magyarországon, a Balaton közelében festőművész férjével, Basilides Bálint Gézával. Tagja a Mednyánszky Társaságnak, részt vett a cserszegtomaji Nemzetközi Szabad Művészet Alkotótáborban. Akvarellfestés oktatásával is foglalkozott.

A megnyitó programja

Időpont: 2018. szeptember 22. 15 óra

Rövid előadást tart az akvarellről: Dr. Kostyál László, művészettörténész

A művésznőt és munkáját bemutatja: Dr. Feledy Balázs, művészeti író

A kiállítást megnyitja: Peter Burkhard, Svájc nagykövete

Közreműködők: Banai Sára operaénekes valamint zongorán Katona Anikó, a Magyar Állami Operaház korrepetitora
https://www.balatonimuzeum.hu/kiallitasok/kiallitas-elzetes/item/1160-festoi-vilagok-vallon-basilides-marcelle-kiallitasa