Programok

Logo HorizontalWoltLogo

IV. Keszthelyi Dalünnep

több helyszínen
2015-06-26.- 2015. 06. 27.

Június 26. (péntek) 10.00 Fő téri plébániatemplom: Megnyitó és közös ének 10.20 Fő téri plébániatemplom:Kórusok bemutatója közben bemutatók a Helikon Kastély Tükörtermében, a sétálóutcán és a Fő téren 20.00 Fő tér, Szentháromság szobortól: „Staféta éneklés” - Vonulás fáklyákkal a Balaton-partra

Június 27. (szombat) 9.40 Balatoni Múzeum: Kórusok bemutatója közben bemutatók a Helikon Kastély Tükörtermében, a sétálóutcán és a Fő téren 18.00 Festetics György Zeneiskola:A Dalünnep zárása Eredményhirdetés, zsűri értékelése 20.30 Fő téri plébániatemplom:Kórushangverseny

FELHÍVÁS

K E S Z T H E L Y I D A L Ü N N E P AMATŐR KÓRUSOK FESZTIVÁLJA

2015. június 26-27.

"Hozzátok intézzük szavainkat, kik felkent hirdetői, ihletett ajkú művelői és lelkes terjesztői vagytok az édes, kedves magyar dalnak, hozzátok szólunk, kedves dalos testvéreink."

Így szólt a Dunántúli Dalosszövetség felhívása az 1910-es KESZTHELYI DALÜNNEPRE. ISMÉT DALOS TALÁLKOZÓRA HÍVJUK MAGYARORSZÁG AMATŐR FELNŐTT KÓRUSAIT 2015. JÚNIUS 26-27-re, KESZTHELYRE.

Kodály országa vagyunk, mutassuk meg értékeinket e tévúton járó világban! 2015-ban is bizalmunkat helyezzük a "DAL ÜNNEPÉBE", hogy ismét nemzeti kultúránk részévé váljon a közös éneklés! A fesztivál elsődleges célja a bemutatkozás, az együtt éneklés.

A Fesztiválon egyházi és világi kórusok egyaránt részt vehetnek, legfeljebb 20 perces műsoridőben. Természetesen egy kórus mindkét kategóriában is szerepelhet, kitöltve a 20 perces műsoridőt.

A kórusokat neves kórusszakemberekből álló zsűri hallgatja meg, és szakmai tanácsaival segíti majd a karnagyok további munkáját. A Dalünnep keretein belül lehetőség nyílik a KÓTA támogatása által szakmai minősítőre is. (hagyományos és kategória minősítésben)

A nevezés díja kórusonként 10 000 Ft. A szállás és a kétnapi étkezés költsége várhatóan 10.900 Ft / fő.

A mellékelt jelentkezési lappal 2015. január 31-ig lehet jelentkezni postai úton vagy e-mailben.

(Postacím: KESZTHELYI DALÜNNEP, 8360. Keszthely, Kacsóh P.út 1.. e-mail: dalunnep@gmail.com)

A további tájékoztatást a jelentkező kórusok számára el fogjuk küldeni. (programok, sétakoncertek, szállások, beosztások)

Amennyiben kérdésük van a 30/ 725-7181 telefonszámon C.Tóth Zoltánnál vagy e-mailben: dalunnep@gmail.com kaphatnak információt.

Jelentkezési lap és folyamatos információk: www.keszthely.hu

Szeretettel várjuk a kórusokat a Kultúra Magyar Városába, Keszthelyre!

Keszthely, 2014. november 5.

C.Tóth Zoltán Ruzsics Ferenc Karnagy, a Fesztivál szervezője Keszthely város Polgármestere A Keszthelyi DALÜNNEP fővédnöke

Letölthető dokumentum: JELENTKEZÉSI LAP