Programok

Logo HorizontalWoltLogo

Tündérrózsa Gyermek-néptánccsoport: Európa szívében

Balaton Színház
2015-06-11., 18:00

Európa szívében - táncjáték egy tehetséges nemzetről

Közép-Európában található egy kicsiny ország, amely 1100 éves történelme során nagy hatással volt a világtörténelem, a tudomány és a gazdaság alakulására. Lakói büszke és önérzetes emberek, hatalmas tehetséggel megáldva. Kivételes természeti és épített környezetére az egész világ csodájára jár. Ezt a földet úgy hívják: Magyarország...

Ennek a népnek a gazdag kulturális örökségének állít emléket a Tündérrózsa Gyermek-néptánccsoport az Európa szívében című műsorával, immáron jubileumi 10. esztendeje a Balaton Színházban. A táncjátékot először 2009-ben vitte színpadra az együttes, melynek idén elkészült a folytatása és egy felújított változat keretében mutatja be a napjainkban is aktuális üzeneteket hordozó darabot. Visszatekintést nyerhetünk az elmúlt idők legsikeresebb táncaiból, emellett több új produkció is megjelenik az előadás során.

A műsorban ízelítőt kapunk az együttes 20 külföldi útján szerzett tapasztalataiból és élményeiből, hogy aztán a Kárpát-medencébe visszaérkezve útmutatásban részesüljünk a magyar népművészet és a magyar táj sokszínű jellegzetességeiből és egyedülálló szokásaiból.

A műsorban eddig még nem látott képi, valamint hangjelenetek színesítik a táncjátékot, hogy a néző minél jobban megismerhesse néphagyományunk mára egyre halványuló világát, hiszen mindannyian "itt élünk, Európa szívében...".

A műsort 2015. június 11-én 18 órakor adja elő a 24 éves Tündérrózsa Gyermek-néptánccsoport a Balaton Színházban, Keszthelyen.