Programok

Logo HorizontalWoltLogo

Tündérrózsa néptáncgála

Balaton Színház
2016-06-11., 18:00

Negyedszázadnyi folkadrenalin

A történelemnek minden szinten meg vannak a maga jelentőségteljes eseményei. 1991-ben a nagyvilágban legördült az utolsó Trabant a zwickau-i gyártósorról. Ebben az évben II. János Pál pápa Magyarországra látogatott. Keszthelyen pedig megalakult a Tündérrózsa Gyermek-néptánccsoport.

Azóta rengeteg víz folyt le a Balatonon, egy valami azonban nem változott: az együttesben hétről-hétre tehetséges és elhivatott gyerekek ismerkednek meg a magyar néptánc sokszínű világával. A 25 esztendő alatt többszáz fellépésen okozott örömet a csoport a közönségnek, sőt 21 külföldi út során vitték a magyar népi kultúra gazdagságának hírét Európa-szerte.

Az élet ünnepnapok nélkül olyan, mint egy hosszú út vendégfogadó nélkül. 25 esztendő alatt a Tündérrózsa Gyermek-néptánccsoport pedig hosszú utat járt be. Úgyhogy eljött az idő egy pillanatra megállni és visszatekinteni. Erről szól az együttes jubileumi műsora, amely a Negyedszázad címet kapta. A műsorban bemutatásra kerülnek az eddigi legsikeresebb koreográfiák, bemutatkoznak a legfiatalabb generáció képviselői és visszatérnek a színpadra néhány műsorszám erejéig a már elballagott, idősebb táncosok is. Természetesen a műsor gerincét a Tündérrózsa Gyermek-néptánccsoport jelenlegi tagjai adják a már megszokott gazdag látványtechnikával és egyedi képi világgal. Jópár meglepetés és több kísérőprogram is kapcsolódik a Jubileumi Műsorhoz, hogy a néző egy pillanatig se unatkozzon.

Az előadáson előtérbe kerül az együttes leginkább jellemzője, az összetartás, a barátság és a családi jelleg. Ezt is mutatja be a műsor egyedülálló plakátja. Ahogyan az együttes beharangozójában is olvasható: "Minden sikert együtt értünk el. Minden megtanult tánc közös csapatmunka eredménye volt. Együtt voltunk jóban és rosszban is. Köszönetünk jeleként ezért együtt vagyunk a 25 éves jubileumi plakáton. Mind a 400 táncosunknak, aki valaha színpadra lépett a Tündérrózsa Gyermek-néptánccsoportban 1991-től kezdve, a neve felkerült a jubileumi plakátra. Ahogyan a 25 év legismertebb táncaiból is egy-egy pillanatkép. Mert a siker mindig közös!"

Negyedszázad... Mindenki számára emlékezetes dátum lesz... A jubileumi műsort 2016. június 11-én mutatja be a 25 éves Tündérrózsa Gyermek-néptánccsoport a Balaton Színházban, Keszthelyen.

Web: http://www.tunderrozsa91.atw.hu/