Programok

Logo HorizontalWoltLogo

Tündérrózsa Néptáncgála

Balaton Színház
2017-06-10., 18:00

TÜNDÉRRÓZSA NÉPTÁNCGÁLA
A Tündérrózsa Gyermek-néptánccsoport évadzáró gálaműsora.
Web: http://www.tunderrozsa91.atw.hu/

Széttáncolt cipellők – újratöltve

Ki ne ismerné a Grimm testvérek varázslatos mesevilágát, amely tanulságos és megható történeteivel minden korosztály számára remek szórakozást nyújt? Ebből az okból kiindulva került megalkotásra 2004-ben a Tündérrózsa Gyermek-néptánccsoport legelső táncjátéka, Széttáncolt cipellők címmel. Ezennel elérkezett az idő, hogy 2017-ben az akkori sikerdarabot leporolják és ismételten bemutassák a közönségnek, immáron a felújított változatot.
Mint a legtöbb mesében, itt is megtalálható a király és királyné, felbukkannak a szakácsok és az udvarhölgyek, ám végül mégis a szegénylegénynek sikerül megoldani a rejtélyt. A párbeszédek verses formában zajlanak a táncok között, de a legtöbb szöveg természetesen néptánc nyelven íródott.
"Vajon kiderül-e még valaha, hová tűnnek lányaim az éjszaka?" - hangzik el az előadás elején a király által feltett kérdés, amire egyik kérő sem tudja megadni a feleltet. Megjelennek a katonák és a tündérek is, de a titokra nem derül fény, a lányok minden este rongyosra táncolják cipellőiket Tündérországban.
Bemutatásra kerül a darabban a nagysikerű Szakács tánc, valamint a Szegénylegény pontozója is, amely az egész mű egyik legvirtuózabb produkciója. A végén persze minden jóra fordul, megoldódik a rejtély, a szegénylegény elnyeri méltó jutalmát és a mesejáték fergeteges mulatozásba torkollik.
A műsort 2017. június 10-én (szombaton) 18 órakor adja elő a Tündérrózsa Gyermek-néptánccsoport a Balaton Színházban, Keszthelyen.