Programok

Logo HorizontalWoltLogo

Zilahy Lajos: Halálos tavasz

Balaton Színház
2016-02-02., 19:30

Felnőtt bérletes előadás

Zilahy Lajos HALÁLOS TAVASZ -színmű-

Városmajori Szabadtéri Színpad

Egy fiatalember története pörög le előttünk attól a pillanattól kezdve, hogy elhatározza, feleségül vesz egy lányt, akibe pechére bele is szeret. A lány viszont máshoz megy hozzá, ezért a férfi öngyilkos lesz egy szállodai szobában. De hogy jutott el idáig, mi történt vele? Szerelmi csalódás pusztán? Vagy mégsem? Zilahy Lajos 1922-ben megjelent és betiltott regénye később világsiker lett. Ő maga írta azt a forgatókönyvet is, amelyből az azonos című film készült a pályakezdő Karády Katalin főszereplésével, aki a sikernek köszönhetően egy csapásra ünnepelt sztár lett. A cenzúra a filmet is betiltotta kemény társadalomkritikája miatt.

Egy fiatal alkotócsapat és neves színészek most arra vállalkoznak, hogy az érzelmek fontosságáról beszéljenek egy olyan korban, amikor az nem divat. A népszerű múlt századi történetet mai színházi eszközökkel szólaltatják meg a Városmajori Szabadtéri Színpadra készülő új adaptációban, a lélek bonyolult rajzát kutatva.

Szereplők: Lengyel Tamás, Ullmann Mónika, Györgyi Anna, Szabó Vera, Miklós Marcell, Sipos Vera, Farkas Izsák / Gazda Bence Rendező: Hidvégi Nóra

Jegyár: 3.000 és 3.200 Ft

WEB